Den Bommel 4 - Rozenburg 6     1 - 2  (1 - 2)

Gros VVR 6 loopt niet warm voor bekerwedstrijden.

Zaterdag 12 september stond de wedstrijd tegen Den Bommel 4 op het beker
programma. Met een lekker zonnetje was het verzamelen om +/- 14:45 op het
voetbalveld. Een enkele ging rechtstreeks zodat de cup fighters zich in Den Bommel
zouden completeren. Het lijkt wel of de meeste deze beker wedstrijden niet serieus
nemen en liever nog andere bokalen in de wacht willen slepen tot de competitie begint
(Boris Beker). Na een keer of 30 alle koppen te hebben geteld (7 stuks), waren we blij
dat Jordi en Leon, wederom bereid waren om met ons mee te doen, zodat we
uiteindelijk toch nog 12 man op de been konden brengen. 11½ eigenlijk, want Jordi
was geblesseerd. Door het ontbreken van onze eigen ‘zwart panter’ en ook  zijn niet
miskende opvolger, was Ed genoodzaakt een nieuwe doelman op te stellen. Uiteindelijk
kwam de naam Jurgen uit zijn toverbeker. Die nam zijn taak zo serieus dat hij het
presteerde om als match winnaar het veld af te gaan met de titel  ‘der schwarze tiger’.
Door een stuk of 4 pittige reddingen heeft hij er voor gezorgd dat we de punten mee
naar huis namen. Al met al begonnen we deze beker wedstrijd  met veel vertrouwen,
want de tegen stander had hun vorige bekerduel immers met 12-1 verloren. Dus
begonnen wij wat lauwtjes aan deze bekerstrijd. Al gauw kwamen wij tot bekering
dat we uit een ander bekertje moesten tappen, want na een minuut of 10 stonden we
met 1-0 achter. Omdat wij geen zin hadden om deze om de gifbeker leeg te drinken en
Den Bommel geen bekerstuntje gunde, begonnen we met een echte cup-fighters
mentaliteit aan een tegenoffensief. Dit resulteerde al snel in de 1-1. Na een diepe bal
van Willem W. ging Michael goed door op de keeper. Hierbij leg ik wel de nadruk op
doorgaan op de keeper, want hij kopte de bal met keeper en al in het doel. Na de 1-1
bleven we aardig voetballen. We kregen onze kansjes, helaas stonden de vizieren van
enkele afstandschoten niet zo scherp als op de training afgelopen dinsdag. Uiteindelijk
viel  de 1-2 dan toch. Na een mooie steekbal van Michael op Willem S. kwam deze oog
in oog met de Bommelse goalie. Deze stopte de eerste inzet nog , maar moest toch de
galbeker na de rebound leegdrinken. Met een 1-2 voorsprong gingen we de rust in voor
een lekker lauw bekertje thee.

Rust

Tijdens de rust  van deze strijd der bokalen hebben we afgesproken om elkaar positief
te coachen, want in de eerste helft werd er weer volop gepraat tegen elkaar en de
scheidsrechter. Over de 2e helft valt niet erg veel te vertellen. Met veel werklust en
strijd hebben we de uitslag van de rust gehandhaafd, tot aan de 90e minuut (volgens
het scorebord)  hebben we stand gehouden en de bekerwinst veiliggesteld.
Den Bommel probeerde wel te forceren, maar door onze ‘Schwarze tiger’ bleef de
stand van 1-2 op het score bord staan. Ook wij kregen voldoende kansen om de
voorsprong uit te bouwen, maar ook dat lukte niet. Na de 2e helft kwam onze lang
verwachte 3e helft. Hier werden de kelken opengetrokken en werd er genoten van
een heerlijk avondzonnetje. Het was inmiddels alweer 18:15 toen de bekerstrijd was