Voetbalkwis 2009
Vrijdag 13 november was het dan eindelijk weer zover.
DE voetbalkwis. Van de 32 koppels waren er 6 koppels van  het 6e aanwezig.  Marcel & Nils, Chris & Jurgen, Edwin A & John, Edwin P & Eric, Willem S & zoon Jordi, en Ritchy met zijn eigen maat (Vedran) natuurlijk.
Pieter kwam iets later voor de morele steun.
Goed voorbereid gingen wij onze onderlinge strijd tegemoet. Dat wij niet voor de eerste plaats meedoen mag duidelijk zijn, alhoewel sommige er steeds beter  worden. De kwis had een nieuwe opzet . De normale 4 rondes van 20 vragen, waren vervangen door 3 rondes van 25 vragen.
De eerste ronde (met de makkelijke vragen)  ging van start. Na deze ronde ging zoals verwacht Ritchy van ons aan kop met 14 punten. Marcel en Nils volgde met 12 punten, vervolgens kwamen John en Edwin A  met 11 ptn,
Edwin P en Eric met 9 ptn, Jurgen en Chris met 7 ptn en Willem S en Jordi
met 6 ptn. Na de 2e ronde, met vragen zoals: Wat verkoopt Jozef Kiprich onder de naam no. 9 en In welke straat groeide Coen Moulijn op en in welke straat staat nu zijn winkel en van welk magazine is Regi Blinker Hoofdredacteur, was de stand alsvolgt:
1) Ritchy en Vedran    30 ptn
2) Marcel en Nils          18 ptn
3) John en Edwin A     16 ptn
4) Eric en Edwin P       16 ptn
5) Jurgen en Chris      10 ptn
6) Willem en Jordi       10 ptn.
Omdat de vragen na elke ronde steeds iets moeilijker werden, moest je wel heel veel van voetbal  weten om een hoop punten te scoren.
Uiteindelijk na 75 vragen was de stand van de jongens van het 6e:
6e op een gedeedle 29e plaats Chris en Jurgen met 12 ptn.
     Dit hadden er meer kunnen zijn,
     maar zij vullen  principieel de Feyenoord vragen niet in.
5e op de 28e plaats Willem en Jordi met 13 ptn. Gelukkig deed Jordi mee
    anders hadden ze 9 punten minder gehad.
3e op een gedeelde 19e plaats zijn samen geeindigd John & Edwin A en
     Eric & Edwin P met 22 ptn. deze 2 koppels waren aan elkaar gewaagd.
2e op een gedeelde 14 plaats met 27 ptn. Dit  waren maar 3 puntjes te kort
    voor een finale plaats. Marcel en Nils.

Maar duidelijke winnaar van het 6e is toch Richard met zijn maat  Vedran. Zij werden deze 3 rondes  2e met 44 ptn. Omdat de beste 10 koppels naar de finale gingen voor nog eens 10 ‘simpele’ vragen, kreeg hij de kans om hoger te eindigen dan vorig jaar. Wederom werd Ritchy 3e, maar na een hertelling van de punten bleek dat ze 1 punt te weinig hadden gekregen en zo
werden ze toch nog gedeelde 2e. Gefeliciteerd Richard en Vedran.